5/1 2010 - Nytt år, nya utmaningar aka little mr top model

Hej!

Sen sist har det hänt jättemassor igen.

Vi tar den kortare varianten av resume:

* Vi har jättemycket vitt ute och det är kallt hela tiden ute, minst -15 C.

*Jag har firat jul hos farmor i några timmar tillsammans med faster Cia, farbror Stefan och en gubbe som heter Jan. Ja, mamma och pappa var förstås också med. Vi åt mest mat. Får jag välja tar jag korv hellre än köttbullar. Sen åkte vi till mormor och morfar och firade resten av julafton där med den släkten. Vi sov över också vilket var skönt för då kunde jag sova när jag ville utan att bli väckt av att tas in och ur bilen.

 
Föga imponerad            Åt clementiner

 
Den roligaste "leksaken" var moster Emmas bäddmadrassrulle

*På juldagen hittade mamma igen min 7:e tand. Den var i nederkäken! (Jag visste inte ens att den varit borta.) 

*Jag fyllde 1 år. Jippi!!! Hit hem kom småkompisarna Alice, Melker och Erik med sina mammor. Sen var även en massa släkt här också. Mycket folk, många lådor med saker i fick jag och massor av fika.
   
Melker                         Alice                          Erik visar Lisa en av presenterna

* Dagen efter min födelsedag åkte jag och mamma, pappa, mormor och morfar till Sundsvall. Vi åt mat, handlade länge och massor på Ikea och myste på hotellet. En av nätterna fick jag sova inne hos mormor och morfar. Det gick jättebra och vid frukosten hejade jag på alla i hela restaurangen. Jag glömde nästan bort att äta.

* Dagen vi kom hem blev vi bjudna på nyårsmiddag hemma hos tant Cissi. Min barnvakt (och mammas kompis) Lisa var också där tillsammans med en massa andra människor. Till slut blev jag så trött att jag somnade i vagnen. Strax efter midnatt vaknade jag. Jag önskade alla gott nytt år och sen passade vi på att åka hem.

* På nyårsdagen blev jag sjuk. Maten studsade upp ur magen igen innan den knappt landat. Inte kul alls! En av gångerna kom all välling upp på pappa, så då fick vi duscha båda två innan jag kunde sova. Nästa kväll blev pappa också sjuk. :( Men nu är jag nästan frisk. Har inte varit så hungrig de senaste dagarna. Men i kväll fick jag potatismos och min favvo... "vo" (= korv). Jag åt nästan två varmkorvar själv innan jag blev mätt. Mamma fick minsann peta ur sin korvhalva ur sin tunnbrödrulle då hon varit så snål och bara stekt 3 korvar. 

Egentligen skulle jag på ettårskontroll innan jul. Men då hade jag nyss fått en spruta mot den där grissjukan, så därför sköts det upp. Men sen var jag sjuk i går när vi skulle dit, så nästa vecka då.... Men vi smög in på bvc innan jag fick min "grisspruta". Jag vägde då 10 800 g och jag var, enligt vad mamma kallar hennes vetenskapligt osäkerställda metoder typ 80 cm lång.

Å innan jag glömmer det jag har nu ett eget rum som jag sover i och har mina leksaker i. Tydligen ska det fixas ännu mer med det i morgon. Mamma lovar att lägga ut bilder om ett tag.

Håll tillgodo med lite modevisningsbilder på ett urval av nya kläder jag fått senaste veckorna.

 Nya morgonrocken från mormor och morfar

 Storkille koftan från moster Elin

 Tuff skjorta från moster Emma

 Ett kap från mammas jobb

 Ninjadräkt, också fr mammas jobb (ok, det är ett underställ)

 Fin stassen från mammas kusiner Anna & Ida

 Huvudfoting tröja GJORD av gammelmoster Kicki

Tack alla!

Vi hörs

RSS 2.0