24/1 - Kalasgäst

Nu har vi varit på min första födelsedagsfest tillsammans med mamma och pappa. Det var Frida på pappas jobb som fyllde 30 år som skulle firas. Jag sov hela vägen till festen som var 4,5 mil bort. När vi kom fram åt jag men sen sov jag nästan hela tiden tills vi skulle åka hem, trots hög musik och högljudda människor. Kan ju vara schysst att låta mamma och pappa få äta och umgås med andra i lugn och ro. Jag stal rätt mycket uppmärksamhet från Frida trots att jag bara var vaken så kort tid. Men är man söt så är man.... A kid's got to do what a kid's got to do!!

 Litet glas till liten kille

 Jag och Frida i matchande outfits

 Mamma, jag och Fridas kille Micke.
Tror att Micke också vill ha en liten kompis att mysa med.


Nu är det tack och god natt. I morgon ska vi ut och hälsa på hos mormor och morfar.

See ya!    

23/1 - Nya rutiner på gång?

Vi har haft en vecka av nattsudd som bara förskjutits senare och senare. Allt kulminerade i natten mot onsdag då mamma och jag var vakna från 02.30. Sen hade vi från och till perioder med skrikperioder från 03.30 fram till 08.30. Jag hann somna ett par gånger i korta ryck (ca 15 -20 min). Vi hade tid på BVC vid kl. 13 på onsdagen och det var tur att vi hade en sen tid för jag och mamma sov fram till strax efter 12. Viola på BVC gav förslag att jag skulle får prova några droppar som gör att jag får mindre problem med luft i magen. Hittills har mamma och pappa gett mig det i drygt ett dygn men jag är lugnare och har inte fullt lika långa skrikperioder på natten. Den som lever får väl se om det är något  ihållande eller om det bara är någon naturlig fas. Hoppas det är något ihållande så att vi kan sova mer på natten.
Mamma och pappa har funderingar på om jag kan ha haft växtvärk och att det är därför jag har skrikit så mycket. Mätningarna hos Viola visade att längden har ökat med ytterligare 2,2 cm och vikten har ökat med 520 gram. Detta är endast på en och en halv vecka!!! Mamma har börjat fundera på vad som är i hennes mjölk, dunderhonung kanske?! KompisLisa säger att då mamma "är" Skalman kan det vara vad somhelst. : )


Igår hade jag fikaträff hemma med mina nya kompisar Stella, Erik och Ebba. Våra mammor har gått på föräldraträffar tillsammans och nu var det dags att fika för första gången så vi fick vara med också.  

                                
Erik och mamma Anna        Ebba och mamma Phia          Stella och mamma Anna

Men vi sov mest under träffen ändå.
              

På tisdag får jag träffa dem igen för då ska vi på föräldraträffar igen. Kanske håller vi oss vakna lite då. 


Ska ta och sova vidare nu. 

/Adam
 

18/1 - Tre veckor gammal och nattsuddare

Ja, nu har tre veckor passerat sedan Adam kom till världen. De senaste nätterna har vakentiden på natten blivit förskjutet senare och senare. I natt var det gnälltid från och till mellan 01 - 06. Ushlig tid tycker mamma och pappa. Men inatt tog de en del av natten var.


Här kommer lite bilder över vad som har hänt här hemma under helgen. 

  I fredags var mammas kompis Lisa här.


 
På begäran av mormor kommer här en blid på Adam i sin fina nallemössa som vi använder när vi är ute och promenderar. Observera att vantarna matchar och det finns dessutom tillhörande småtofflor ( En urtjusig present från Vår kompis Lisa. Se bild ovan)

     
Idag tog jag ett bad i min fina röda badbalja. Men pappa fick fram kameran först efter badet. Kolla in min Brolle-frisyr på andra bilden.

Vi hörs!

15/1 - lite hattig

Ingen dag är den andra lik. Att sova på kvällen har blivit svårare och Adam sover ofta oroligt och vaknar snabbt igen missnöjd. Det enda som verkar ge lite längre sovtider är när Adam får ligga på mammas mage och sova. Då bli det oftast över en timme och mamma får också sova lite extra.

Den senaste tiden har det varit två dagar med nattsudd och mycket amning sent, följt av två dagar sova på nätterna. Nu har det varit två nätter med mycket aktivitet sent igen så mamma Jenny hoppas att det är två nätter sova igen som kommer.
 
Idag var det rätt kallt igen (-16) så vi tog endast några kortare promenader till posten och till Ica Bågen för att hämta ett paket adresserat till Adam. Kompisen Ebba (som är 3 v äldre än Adam) och hennes mamma Phia var på besök på eftermiddagen. Jag hade vakentid men Ebba sov nästan hela tiden.

Nu på kvällen gosade hela familjen ner sig i soffan och sov i en salig röra i åtminstone en timme. Välbehövligt då vi alla var trötta.

Mamma och jag har börjat göra planer för att åka ner på gammelmormors 70 års kalas i mitten på februari. Det ska bli spännande! 

12/1 Vilodag och BVC

Efter att ha haft två nätter i rad då matning pågått mer eller mindre konstant fram till kl 03, har Adam bestämt sig för att vila sig i form. Mamma Jenny trodde inte sina ögon när jag somnade efter midnatt och sedan sov lugnt. Ända till kl 02.30 då vi ammade och jag sen somnade om till runt 05.30, ammade igen och somnade om till kl 9.

Vi var och hälsade på Viola, min barnmorska på BVC. Allt ammande den senaste veckan har gett resultat. Adam har ökat i vikt med 410 g på EN vecka och en halv cm på längden. Viola skrattade åt mig men sa att det var bra att jag gick upp i vikt då jag är så lång och smal. Nu har födelsevikten passerats och det med nästan 400 g.

Resten av dagen har jag mest varit nöjd, varit lite vaken men mest sovit. Mamma och jag tog en lång promenad nu när det är så milt väder och jag fick prova att använda napp. Helt okej uppfinning...

Vi hörs / chillar-Adam


11/1 - Två veckor gammal

Igår hade vi besök av mormor och morfar. Det var väldigt mysigt, för de gosade massor med mig så jag blev väldigt trött.

 Mormor och jag gosar

Jag sov mest hela dagen men sen på kvällen kollade jag och mamma på körslaget och då började jag bli piggare. Efter det hade vi en lek. "vem ger sig först?". Jag ville äta heeela tiden från 23 och mamma ville att vi skulle sova. Jag gav med mig vid 03. (Mamma säger att bebisar inte borde vara vaken så många timmar i sträck utan att sova). Men sen sov jag måånga timmar i sträck så mamma och pappa såg ändå rätt nöjda ut i morse.

Idag är mamma och pappa båda lediga så vi ska väl ta en promenad, men mest ska vi väl bara gosa.

Vi hörs!

Ny i gamet!

Denna blogg tillhör Adam som föddes den 28/12 2008. Allt är därmed nytt på alla fronter både för Adam och för hans föräldrar, Jenny och Marcus. Men vi lär oss nya saker om varandra varje dag.

Adam har fått sina föräldrar att skrattta mycket de senaste dagarna med alla sina miner. Jag är en mycket efterlängtad bebis och inte bara av mamma och pappa utan även många av mamma och pappas kompisar och alla släktingar. Särskilt mormor! Hon har skickat en låt med Sonja Alden till mamma så hon grät floder. Jag vet inte om det var mycket hormoner, men den var JÄTTEFIN. Den ska vi ha på mitt dop senare.

Här är några bilder på mig från mina första dar på BB.

    

 Jag                                        Jag och mamma

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg kommer att kretsa runt Adam, en liten ängel som kommit hit i slutet av dec 2008.

RSS 2.0