23/4 - Helt slut och utvecklingsfas

Hej allihopa!

Nu är jag tillbaka igen. Efter äventyret till Sundsvall har jag varit heeelt utpumpad. På BVC sa de att jag troligen är lättstressad så därför har mamma(, pappa) och jag hängt hemma i över 1,5 v själva, med några undantag för en bvcträff och några kortare besök. Har sovit och sovit och sovit. Är lättskrämd och lättfrustrerad. Gråter mycket och använder hela röstkapaciteten ofta. 

Jag har dessutom ändrat mina mat- och sovrutiner totalt. Somnar tidigare, sover till 5 på morgonen då jag äter (och till mamma & pappas stora förfäran de senaste tre mornarna, är vaken i minst en timme sen). sover ett par timmar igen innan jag är redo för dagens bravader. Har efter påsken blivit riktigt stark i ryggen så att ligga på magen och hålla upp huvudet är ingen konst nu.

 Ingen konst, jo men visst ser du'!

 Ja vad står det där borta då??

I början på veckan har jag också för första och andra gången  rullat från mage till rygg. Det var en morgon då mamma och jag låg och busade i sängen som det skedde. Då mamma trodde att hon kanske hade påverkat genom att ordnat lite nedförsbacke fick jag bevisa det en gång till utan att jag fick ev draghjälp av lutning i sängen.  Å det var väl ingen konst. Men efter det kan man ju inte hålla på att rulla hursom helst så nu får mamma och pappa gott vänta. Jag tar det när jag känner för det.

Igår var vi förbi mät- och vägrummet på BVC när vi ändå skulle på föräldraträffen. Jag är nu... håll i hattarna... 66 cm lång och väger 7 250 gram. (Med reservation för att mamma och de andra mammorna gjorde rätt på längdmätningen.)

På lördag ska jag till farmor själv för första gången. Mamma och pappa ska på kalas och de tycker väl att jag ska få ta det lite lugnt. Spännande värre!




Medan mamma och jag har varit hemma har vi tagit lite kort.  Njut!

 
Jag måste ju använda pepparkaksdressen från Theo medan den passar. 



 Brottas med Tigern på morgonkvisten

 Snackar lite med grodan

 Tjenare!!! Vi hörs...

14/4 - Sundsvall, vilken pers!

Nu är vi tillbaka hemma i Umeå igen. Resan ner till Sundsvall gick i ett huj då jag  sov så gott som hela tiden förutom ett amningsstopp i Ullånger. Väl nere tog vi in på Clarion collection Grand hotell. Mycket långt namn på ett bra hotell.

Första kvällen fick jag prova på ersättning som sista mål innan natten för mamma lämnade den urpumpade maten hemma på köksbänken i Umeå. Det smakade sisådär med ersättning men det gick ju det med. Å så var jag en stor pojke och sov i spjälsäng. Jag vet inte riktigt vad mamma hade oroat sig över. Det var ju ingen match!

 ersättning på hotellrummet

 Tapeten ni ser i bakgrunden var jag MYCKET imponerad över

På lördagen var det tråkigt väder så vi hängde på IKEA allihopa. Denna gång var jag inte lika tålmodig, men de vuxna hjälptes åt att underhålla mig. Här har vi stilstudie bland lamporna...

 inte sååå nöjd...



Men sen gick vi och bytte blöja, fick mat och jag fick ha min påskpresent från mormor, ängelgrodan med de fina ögonen. Då blev det så här bra...



Annars åt de vuxna god mat, indirekt jag också. Vi sov gott och umgicks. 

 kollar in mormors smörgås



På vägen hem stannade vi hos Paula, Tommy och theo i Övik för en liten kort visit. Theo blev glad över att äntligen få träffa mig och han hade en massa fina kläder jag fick.
En lyckad helg även om jag inte var fullt lika nöjd när vi skulle åka hem. Trött och ont i ryggen, ev kinkig över något mamma åt = ingen bra kombination. 

Väl hemma är jag nu jättetrött och sover som aldrig förr... Trots att det är snart två dygn sen vi kom hem. Trött, liten och sliten, det är jag.

Vi hörs!

9/4 - Glad påsk

Sveriges snyggaste lilla påskkärring



 
Glad påsk!


 
Asså jag gör mitt bästa! Vad tror du att detta är ? "Top model"?

  
Men mamma sluta tramsa dig!
(Tänk vad ett par ögonbryn kan gör skillnad i mimiken. Mamma anm.)


Är tveksam om det blir något Blåkulla i år för mig, för imorgon fredag drar mamma, pappa och jag till Sundsvall tillsammans med mormor och morfar för lite hotellweekend. Kan bli tajt att hinna tillbaka. På grund av mina helgplaner blir det här det sista inlägget denna vecka. Men ni får gärna kommentera så vi får se vilka som har läst. Mamma och jag uppskattar alla inläggen!


Här är ännu en skön bild på "Gullungen" från igår. Snacka om att vara utslagen. Håll tillgodo under helgen.

C ya!
 

7/4 - 100 dagar på jorden

Idag bjöd vi på fika till småkompisarna och deras mammor.
Mamma hade fixat en massa muffins och gjort en fin kladdkaka med mitt namn på.


Å Melker var här ....


...å Erik var här....
 

... å va roligt att Ebba var här...


.. å i vårt glada gäng så var Adam (jag) här i dag... å va roligt att alla var här...
Eller sången stämde inte riktigt idag. Alice var hemma och var förkyld, Stella var med sin morbror och Klara var i fjällen. Men alla andra var här! Å jag hade min finaste sjömanströja på mig.


Å en liten nys slet sig


Men man är ju bra fin i alla fall


100 dagar har gått fort. Snart kan jag skratta ordentligt också. Kanske kan det släppa nu i påsk.

Vi hörs snart!

5/4 - lugn dagen efter...

I går var det som tidigare nämnt galej i Vännäs. Vi blev lite sena till partyt för att jag hungrig innan vi skulle åka . Tror att mamma hade planerat att jag skulle få mat när vi kom till festen, men det är ju mycket lugnare och skönare hemma.
Men som pappa så smart sa i går innan vi skulle åka, "sent folk kommer fint". Det stämde... Jag hade min partytröja med slipsen och västen på (se bilder nedan). Men nu är det snart dags att skaffa mig en ny partystass, för den är precis på gränsen nu. 

 Jag och pappa i feststass

 

 födelsedagspartyts drottning i rutigt

 Marie och morfar

Trots att det inte var jag som hade party fick jag en present. Mormors kusin Marie som var på festen hade tagit med sig present från henne och hennes föräldrar, Lisa och Tommy. Ett par tuffa jeans och en fin tröja, båda med Bamse på. Snacka om röta man kan ha!



Idag söndag har vi tagit det lugnt, sovit länge och jag har varit rätt hungrig.
 
 pappa och jag snackar i soffan.

Vi hörs!

2/4 - fikakompisar och festplaner

Idag fick jag och mamma besök av Molly och hennes mamma Lena. Trots att Molly är tre månader äldre än mig skiljde det bara 3,5 cm på längden. Men jag var lite spinkigare ; )

 
                                                         Jag och Molly


 Molly

Imorgon kommer gammelmormor och gammelmorfar på besök under helgen iom att gammelmoster Kicki ska ha 50 års kalas. Så på lördag drar hela familjen på sig "finstassen" och åker på fest. Vi återkommer med bilder.

Vi hörs snart igen

RSS 2.0