7/11 -10 Livet leker

God morgon allihopa!

Det har nu hunnit bli november månad och jag har kommit in i gängorna på förskolan. Det var dock tur att pappa var ledig och mamma hade ganska fri fördelning av sina timmar på jobbet de första veckorna så jag kunde mjukstarta med färre timmar per dag på förskolan.

De senaste tiden har orden börjat komma som vuxna kan förstå.
Gumma
Gubba - gubbe
bluppa - rumpa
kacko - tacos
is - allt som har med snö eller is att göra
Aplii - apelsin
Mma- mormor
Färgerna börjar komma allt mer. Mamma tycker dock att jag låter som en liten asiat, "lött"(rött), "blu" (brun), "glöt"(grönt), Lii, (lila), blått. Svart, gult och orange är fortfarande lite svårt.

Så här såg det ut för ett par veckor sen utan för vår lägenhet. Tyvärr kom det varmare väder så det har mest varit blött ute efter det men så i förrgår blev det lite vitt igen.


Mamma säger att jag är glad och kul liten kille och dessutom vet jag att jag kan vara rolig. Ibland när hela familjen sitter i soffan kan jag lägga mig mellan mamma och pappa, dra upp tröjan och säga "Klla". Då kittlar de mig och jag skrattar så jag kiknar. I går kom jag på att man kan låta tiger , kissen eller Ka-ka göra saker utan att man behöver få skäll själv. När jag och mamma var hemma själva och mamma tog en snabbdusch så gick tiger in på toan och släckte lampan och stängde dörren. Mamma fick säga till tiger på skarpen så han inte skulle fortsätta.


Jag gillar fortfarande att diska så jag hjälper till så ofta jag kan och får. En morgon förra helgen hjälpte jag pappa med disken men han gick ifrån en kort stund och när mamma sen kom in i köket...

...hade det kommit en ostsugen råtta på besök i köket.

Här är min flyttbara koja som jag fick när de hade utförsäljnng på en leksaksaffär här i stan. Mamma och jag har haft mellis där en dag. Men bäst är att ta aaaalla kuddar och filtar jag kan hitta och bara mysa där inne.


I måndags bakade jag och pappa muffins efter middagen. Jag var jättebra på att lägga i pappersformar i muffinsformen och så var jag förste provsmakare. MUMS!


Jag har nu äntligen kommit på vad alla lappar på frukten ska användas till. En kväll medan mamma och pappa plockade upp maten som handlats överraskade jag dem med att visa dem hur man ska göra med lapparna. Mr banana-boy!


I veckan klättrade jag ur min säng vid två tillfällen. I går morse visade jag mamma och pappa min metod för att ta mig ur spjälsängen. De såg rätt häpna ut när de insåg att jag gjorde en kullerbytta över kanten och ner i fotöljen brevid sängen. Hjärtattacken var nära för mamma tror jag.

Snart ska vi åka upp till farmor och fira att hon fyllt pensionär här i helgen. Ett fyrafaldigt leve för farmor, hurra, hurra, hurra, hurra!

Vi hörs!

RSS 2.0