11/5 - Skruttiga familjen

Vi har varit riktigt skruttiga här hemma. Mamma med sin mage, jag med min feber, hosta och snor och pappa med sin krassliga hals. Jag ock mamma åkte ut och hängde lite hos mormor och morfar från lördag till söndag. Vi njöt av att bli ompysslade. Men jag mådde fortfarande inte så bra. Ingen feber med krasslig ialla fall. På söndag hittade vi en massa prickar på mig, så allra troligast var febern den där tredagarsfebern som man kan ha när man är liten.

I går hade jag vila-upp-mig-dag från förskolan men idag var jag där med blandat resultat. Fröknarna tyckte inte att jag hängde med än, så nu blir jag hemma till på måndag så jag verkligen får komma i form. Pappa ska vara hemma flera dagar denna vecka så nu ska vi ta igen lite tid. :)

Om en liten stund ska hela familjen åka till Lisa, mammas kompis och fira henne för hon fyller år idag. Hurra för Lisa idag!!

4/5 - Helgäventyr och diet

Hejsan allihopa!

Tänkte bara dela lite av vad som hänt under helgen och framtill nu.

På fredag kväll var jag och mamma och lyssnade när en massa farbröder sjöng på torget och så hade de sån där eld också, men bara i såna stora eldkorgar. Jag tycker det var rätt skönt att bara sitta och lyssna i vagnen. Sen gick vi hem igen.

    

Lyssna på det här pappa var ledig hela helgen så vi tog en bilresa till Övik. Men på vägen dit så hälsade vi på hos Eddie, Fabbe (Eddis hund) och hans föräldrar i Kråken. Han fick en egen "ka-ka" (Kanin) av mig och en fin haklapp som mamma hjälpte mig att handla. Eddie är fortfarande en väldigt liten kille men han kommer nog gilla sin ka-ka snart.

I övik hälsade vi på Theo och hans familj. Jag hjälpte Theos mamma att grilla och städa och så fick jag och Theo salta pinnar. Då Theo sitter en en sån gåstol så hjälpte jag honom att hämta pinnarna och då kunde vi dela broderligt, han fick ta en tugga på pinnen så tog jag resten. Det var en rätt kul lek. Jag fick en fin trehjuling av Theo också. Tack Theo!!! Jag var vaken heeela vägen hem och skapligt lugn. Jag tyckte att mamma var lite tokig när hon bara satt och blundade i baksätet men jag lät henne vara efter en stund.

      

På söndag var vi först och badade men det var inte så kul den här gången. Jag ville inte göra så mycket alls så då fick jag bara vara och ta det lugnt. Efter att ha sovit i 2,5 timme efter badet så åkte vi till farbror stefan för att fira honom då han hade fyllt år. Jag blev rätt tät i näsan där och lite hängig. Ville inte ha så mycket mat men det var kanske mest för att Stefans katter Max och Lasse var där. Jag jagade dem fram och tillbaka mellan sovrum och vardagsrum. Farmor bjöd mig på bullar och mjölk, det var väldigt mumsigt. Tillslut åkte vi hem då mamma inte verkade gilla att jag verkade så tät. Hon och farmor pratade något om att katterna kanske gjorde mig sjuk. De är ju så roliga ju!

På natten kräktes jag sen. Mamma och pappa gissade på att det var för att jag hade fått ner slem i magen. För annars är jag pigg som en mört. Men då vi hade varit vaken mitt i natten mot måndagen så stannade jag hemma och jag och mamma sov en lång stund på fm och sen for vi och matade ankorna vid sjukhuset med havrepuffar, lekte lite i en lekpark och sen sov jag i 1,5 timme till innan mamma väckte mig. Då min förskola inte vill att jag är där kommande 48 timmar efter att man har kräkts är jag hemma i dag tisdag också. Jag är fortfarande inte så hungrig på mat. Men varför äta köttbullar och potatis när man kan få avokado, körsbärstomater (men bara innandömet) och banan? Mamma tycker jag är knasig. Men är man kräsen så är man...


RSS 2.0