21/9 2010 - sommaren som passerat

Hej och halloj!

Nu är vi tillbaka i vardagen (och mamma har införskaffat en ny överföringskabel mellan kameran och datorn).
Jag har hunnit ha en massa skoj under sommaren därav frånvaron från bloggen.

Jag har varit och lekt hemma hos Melker. Vid ett tillfälle var även Stella med.



Vi åkte ner till mina fastrar i västergötland under en och en halv vecka i mitten på augusti. Mycket trevligt!






Vi (läs pappa) fångade kräftor som vi sedan hade matkalas med med fastrarna, min kusin Alexander och hans pappa.





Här i slutet på augusti åkte vi sedan upp till Melkers familjs stuga i Västerbottensfjällen. Det var bara våran familj och naturen. Från början var det inte kul att sitta i bärstolen men jag gav med mig. Vi tog dagen som den kom, mös i våra underställ hemma och tittade på "Bumpa" (bolibompa) på mornarna, jättemysigt!



En dag på vår fjällresa tog vi oss upp till ett fjäll i närheten som heter Atofjället. Det var jättefint och det fanns en sjö på toppen som vi stannade och åt lunch vid. Men när vi gick ner blv jag trött, MYCKET trött.



Vi var även över till Norge på fjällresan även om det bara var för några timmar. Jag lekte i en rolig klätterställning, men allra roligast var rutchkanan.




Även om blev förkylda på resan var jag på ett strålande humör och spexade och livade upp stämningen för mamma och pappa. En kväll när pappa var och fiskade så byggde jag med lite hjälp av mamma en koja. Den blev jättemysig och efter det älskar jag att gosa ner mig i täcken och kuddar. Innan vi åkte hem fick jag dammsuga stugan. För alla som vet är detta ett STORT framsteg då jag inte gillat ljudet. Det blir bättre alltså.




Väl hemma igen har pappa och jag myst lite extra då mamma har börjat jobba igen. Det där med kuddar är väldigt poppis. Jag gör högar hemma och hoppar från soffan, pappa hjälpte mig att göra en TOOO (stor) hög en dag. Ibland blir det dock aj aj.


Några ord som kommit senaste tiden:

MMa = mormor
Ia= moster Elin
ärta
vabba = svabba
kleckla = cykla, klättra, nycklar

Nu är det dags för mat

Tack och hej för mig!

RSS 2.0