God jul!

Nu är det bara hänga på gott folk för här händer det grejer.

Helgen 12 -13 december gick startskottet, bokstavligen. På min kompis Eriks ett årskalas kom jag på att jag kunde gå. Jag gick och gick och gick eller det ska ju gå fort så jag blev alldeles svettig av allt flängande.

På söndagen var det något speciellt för mamma och jag hade "kli" på huvudet och sjöng när vi väckte pappa på mogonen.


Sen åkte till mormor och morfar OCH vi klädde ut oss hela familjen och sjöng lite när jag sen vaknade. Så här fina var vi:


Så här skoj hade jag




Dessutom var jag i tidningen den helgen. (Bild kan ses längst ner.)

Nu i måndags var jag och Erik på restaurang med våra mammor (pappa var på jobbet så han var också där). Det var trevligt å vi fick faktiskt springa runt lite också då det inte var så många gäster vid den tiden.
 

 


Nu är det snart dags för det där som de vuxna kallar jul. Faster Cia är hemma hos farmor så något speciellt verkar vara på gång.



Tack för denna gång. Nästa gång det skrivs lär jag blivit ett år jag med.

GOD JUL TILL ER ALLA!





8/12 - Matkrönika och julfix

Hej och hallå!

Vi börjar på en gång med min matkrönika. Så här, mina vänner, märker man upp vilka potatisar som är era innan de ska kokas.
 

Ibland när mamma lagar mat kan det ta lite väl lång tid och då kan man visa sitt missnöje på bl.a. följande sätt:
   

Så här fint kan man pynta för att göra maten lite roligare. Detta fungerar även med annan mat än blodpudding. 
 
Detta var allt från detta avsnitt av Adams mat.

 Så vad har hänt sen sist...
Mamma har nämt att jag har varit superduktig på att sova några veckor här. Jag somnade runt 20 som vanligt, men åt vid 7 istället på morgonen och somnade sedan om till 9 och en gång till 10. Under dagen passade jag på att sova en eller ibland över två timmar. Är man trött, så är man. Har nu börjat gå tillbaka till att somna runt 20, vakna vid 5-6, äta välling och sedan sova till runt 7,30.

Mamma har jobbat lite mindre än tidigare men då Lisa har varit upptagen med sitt jobb har moster Elin ställt upp när hon kunnat. Det har också varit roligt. En dag förra veckan hjälpte min andra moster till och var barnvakt. Det gick också bra.

Jag och moster Elin

Här hemma har vi börjat pynta lite inför nåt som heter jul. Mamma har försökt förklara, men jag fanns ju inte förra julen så jag vet inte vad som kommer att hända riktigt. Men nu har vi två lysande stjärnor i fönstret på vardagsrummet, stora röda kulor i fönstret i köket och vi brukar tända ljusen i ljusstaken och mysa vid matbordet ibland. Mamma säger att vi får köpa mer pynt sen, för om vi ska ha lika mycket pynt som vi hade innan branden blir det för dyrt.
Sen har jag och mamma varit och julpysslat lite hos Erik och hans mamma Anna. Vi bakade pepparkakor. Tyvärr så hade vi (läs mamma) glömt att ladda batteriet i kameran så det blev bara någon bild. Håll till godo!
  
  
Anna och Erik måttar degen

Själv har jag fått klä ut mig för någon vecka sen och åka till ett hus är det var en snäll tjej som tog kort på mig till tidningen. Det ska vara i tidningen på lördag den 12 december. Jag hörde något om någon Lucia, men jag hette ju "tomte". Jag fattar inte riktigt vad de vuxna svammlade om.
När jag kom hem från fotograferingen så lånade jag i alla fall mammas mobil och sms:ade tomten min önskelista. Nu är det bara att vänta...



Här kommer slutligen (på mammas begäran) dokumentationen över vad som kan hända om man lämnar ett busfrö som mig ensam några få sekunder i badrummet medan duschen ligger i badbaljan i badkaret OCH man rycker tag i slangen så den vänder sig till en fontän i stället. (Dessa bilder är värda att klicka på så de blir större ;)  )

   
Blöt, blötare, arg och lite rädd Adam!

Ta da!!

RSS 2.0