30/5 - Rolling, rolling, yeah!

Vill bara meddela att medan mamma & pappa var på bio passade jag på att rulla från rygg till mage. Farmor trodde inte sina ögon när hon helt plötsligt såg mig på mage när hon visste att hon placerat mig i ryggläge. Efter detta har jag rullat lite varje dag.

Är just nu ute och myser hos mormor och morfar. Å jag är inte alls lättskrämd och blyg som jag har kunnat vara tidigare ibörjan av våra besök. Det var ju för flera veckor sen, nu är jag mest bara glad hela tiden. Inte ens moster Emma var jag blyg för fast än det var drygt en månad sen vi sågs sist. Jag har ju så många som jag kan vara i knät hos och hoppa, hoppa, hoppa... : )  ♥

27/5 - snart 5 mån i Umeå

Ja, i morgon blir man då 5 månader. Stora killen, säger mamma. Jag har fått börja sova i en "storkille- säng" också. Trots att jag inte uppskattade Sundsvallsresan, så fixade föräldrarna både en skön madrass och coolt spjälsängsskydd då. Så lite bra var det väl ändå med resan!


En nyvaken morgonkille

Annars chillar vi mest hemma...

I lördags morse passade pappa och jag på att stajla inför mamma



  


I går kom Erik på besök. Han fick vara här och leka lite medan hans mamma var hos tandläkaren.


Grabbarna Grus


- Den boken är riktigt bra, Erik. Den har ett så härligt, prassligt ljud.


Grundlig studering av tvättinstruktionerna


Erik var särskilt förtjust i 3:ans kloss


Simultangnagning sida vid sida

Är lite gnällig idag onsdag, så jag passar på att sova ordentligt nu på dagen. För i em/kväll kommer kommer farmor hit och är med mig så mamma och pappa tar sig iväg på bio eller vilken vuxenaktivitet de nu har hittat på.

Vi hörs!

19/5 - Främmande i finvädret

I söndags var vi ute i det fina vädret och myste med Abners familj och vänner ute på Böleängsholmarna. Jag var JÄTTETRÖTT och sov från vi gick dit till vi var halvvägs hemma igen, ca 3,5 timme. Påvägen hem lyckades mamma få fram kameran och föreviga mig och pappa och Marit. Marit är mammas kompis från Falun som är på besök just nu.

 
Matrixbaby




Pappa, jag och Marit

Natten mot måndag ville jag förstås inte sova iom att jag sovit så mycket på dagen men 23,30 lyckades mamma finta mig till att somna brevid henne i sängen när vi läste "vi föräldrar"-tidningen. Rutiner för sovning finns inte just nu. Men jag har så mycket annat att koncentrera mig på gnaga på händer (helst pappas), öva på att rulla runt till mage, kolla på saker, mm...
 
Stilstudie på gnagning. Först pappas finger...


.. den turkosa bitringen...


... jo, den dög fint den med.

Badet kan meddelas gick bara fint. Vi blev fyra barn totalt. Alice följde också med. Jag tycker plupplandet var roligast. Det var lite varmare än mellanbassängen och dessutom kunde jag ju nå botten så att jag kunde studsa. Det gör vi om någon gång.

Här kommer ett avslutande kort som moster Elin tog i fredags så Sveriges kanske blåaste ögon



Vi hörs!

14/5 - spontanfika och bad med småkompisarna

Igår gick jag och mamma och hälsade på hos Erik. Stella och hennes mamma var också där. Planen var att sitta ute på balkongen och glassa men det blev mulet till eftermiddagen så vi var inne och myste i stället.


Stella försöker spana diskret från höga stolen ner på Erik


Jag gnager på Eriks giraff

 
Magträning - slår lätt mamma i muskelstyrka


Jag och stella spanar på varandra


Vår fikavärd och hans mamma


Jag fick låna lite utrymme på Eriks filt


Vi snackade lite men sen blev vi båda trötta så jag och mamma gick hem.

Idag torsdag ska jag och bada på badhuset för första gången. vad jag vet ska i alla fall Stella och Erik dit. Resten av småkompisarna vet jag inte om de kommer men det skulle vara kul att träffa dem då det var ett tag sen vi sågs.

Vi återkommer, förhoppningsvis med bilder.

12/5 - mer dopbilder

Uppdatering: Har sen sist kommit på att jag kan plocka ut min napp själv med handen. Att sätta tillbaka den är inte lika lätt, men det går ibland. De senaste dagarna tuggar och suger jag på det mesta, helst på pappa eller mammas hand eller tyg. Mamma gissar på att det kliar i munnen, men ingen tand är i sikte än. Är mer irriterad än vanligt, skriker i högan sky ett par gånger per dag. Mamma hoppas att det är något tillfälligt så inte de nyfikna grannarna tror att hon har för vana att göra mig illa någon gång varje dag.  



 
Lisa sjunger "min" sång

 
kolla in "cooling strumporna" som sticker ut

 
Morbror David häller upp mitt badvatten



 
Lilla familjen Dufweke

 
Här syns alla smörgåstårtorna som vi hade

 
tjaba tjena hallå, mina nya brillor

 
Är häftig med pappa i min nya keps och glasögon på dopfesten

 
FYRA GENERATIONER
Vi passade på att ta kort jag, mamma, morfar och mammas farmor Eva.

 
Helt matt & utslagen efter dopet i mina finkläder.
 
 
Sitter i min tripp trapp-stol för första gången.





Tack och hej för mig!

4/5 - Dopad?! jo men visst

I lördags hade vi dop. Jag fick träffa mammas farmor Eva, min faster Helena och hennes kille Asbjörn för första gången. 
Inför dopet passade jag på att sova länge på förmiddagen. Jag hann precis med ett bad innan vi behövde gå till kyrkan.

  

Vi var i stadskyrkan här i stan. Stort och fint. Allt gick bra, men när de spelade på orgeln på ett visst sätt var det lite läskigt. Men jag var säker hos pappa.



Lisa på pappas jobb spelade och sjöng min låt "Välkommen hem" och mamma sjöng "Gud som haver".
Prästen som döpte mig heter Inger. I och med att jag hann bli trött fram tills hon skulle hälla vatten på mitt huvud, blev jag inte helt nöjd men det gick ju vägen det med.



Efteråt gick vi till pappas restaurang och hade fika. Faster Helena och farmor hade gjort jättefina smörgåstårtor och mormor hade gjort fika. Totalt var vi ca 30 personer. 

 

Jag fick en massa fina gåvor. Mamma hjälpte mig att öppna men jag fick vara i moster Elins famn så jag fick se presenterna på första parkett.






Förresten, för ett par dagar sedan var moster Elin och tog lite fina bilder på mig. Mamma ville leka fotgraf men insåg att mostern troligen var bättre på detta. 

 Småtårna

 Snyggebild på snyggingen

Nu avslutar vi med några "snyggebilder som mamma tog i förra veckan

 

RSS 2.0