30/9 - Många förstagångs händelser

Hösten är nu här men lite blåsigare och kyligare väder. Idag var det iaf sol så jag och mamma har gått ute i det fina vädret.

Som överskriften säger har jag provat/varit med om flera nya händelser. Vi börjar från början...

För snart två helger sen sova jag över hos mormor och morfar SJÄLV från lördag till söndag. Vi hade mystid och det gick bara fint. Mamma och pappa kom ut mitt på dagen på söndag och så åt vi middag ute i Vännäs. Passade på att smaka några av sommarens sista vinbär och krusbär. Mums!

Jag kryper mycket och fort nu. Magen är i backen men jag far fram som värsta elitsolldaten säger mamma. Pratar och bubblar som aldrig förr. När mamma och pappa pekar på lampan blir jag glad. och uppreper på mitt sätt.
Jag sover lite sämre på nätterna nu, vaknar och sätter mig gärna upp gråter lite, för att sedan somna snabbt igen. Jag över på att ställa mig upp men har inte riktigt fått in snitsen än.






Nu till det största som hänt här i vårat hus. Polisen misstänker att nån har "grillat på" i våra förråd i källaren på vårat hus i lördags kväll. Det grillades så mycket att det fick komma 3 brandbilar, två anbulanser och några polisbilar. Det var en massa rök i våran korridor så vi fick snällt sitta kvar i våran lgh och vänta tills allt var släckt.

 
så här såg det ut morgonen efter där ventlilationen går ut från förråden.
Det är det närmaste jag har kommit till branden.

Det har luktat jättedåligt i trapphuset ett par dagarn nu. Så för att slippa all doft åkte vi och hälsade på Theo och hans familj i Övik i söndags. Vi lekte en del och jag fick prova Theos fina stol och hans lilla åkbil. Jag fick förresten bl.a. en jättefin overall som T inte kunde ha längre. Tack Theo!





Igår fick jag vara med mammas kompis Lisa för första gången själv. Vi gick på promenad och höstvädret längs med älven. Föräldrarna skulle ner och titta på våra saker i förrådet tillsammans med en gubbe som ska se vur mycket pengar vi skulle kunna få köpa nya saker för. Jag har hört dem säga att vi måste slänga allt, inklusive min fina gröna vagn, babysittern, vaggan. Skrutt alltså! Tur mamma inte hann ner med lådan med alla mina babykläder innan helgen.

Mamma, pappa och jag har senaste dagarna hunnit med lite morgonmys sängen. Det gillar vi allihopa.



Å förresten jag har nu passerat 9 månaders strecket!
 

kram och hej

16/9 - Mys i kärlekens tecken

Hej igen!

I söndags var mamma, pappa och jag på utflykt efter att mamma slutat på jobbet. Vi åkte bil till Nydalasjön och tog sedan vagnen vidare till den delen som kallas Kärleksviken. Vi firade mamma och pappas allra första bröllopsdag. Riktig mysstund med hela familjen.


Pappa och jag spanar in området


Vi tittade ut över vattnet


 Och jag fick till och med känna på det. Kallt men festligt!


Klättrade upp på en sten i väntan på mat


ÄÄÄntligen mat! Gapa stort!


Vi matade ankorna med vårat överblivna bröd


 Ankorna gillade Ciabata

Morfar fyllde år samma dag, men vi kunde inte vara på två ställen samtidigt så på måndagen tog jag med moster Elin och mamma ut till Vännäs och firade morfar.

Förresten så passade jag på att ställa mig upp mot en fåtölj hemma i måndags, till mammas förvåning. Har nu kommit på att jag kan ta mig till saker själv om de ligger en bit ifrån mig så nu måste mamma börja akta sig om hon vill ha något ifred. Än så länge är magen i backen men rumpan kommer högre och högre upp. Lite mer träning så kommer jag springa fram på alla fyra, för långsamt är inte för mig. 120 knyck eller inte alls!!!

11/9 - bustider

Har haft några dagar då jag känt mig si så där, därför har jag varit lite gnällig. Trots detta leker mamma och pappa med mig och tokar sig. Men då är jag inte gnällig!


En kväll när vi hade lite att göra ordnade mamma turban åt mig.   


Den satt jättebra, så jag kunde leka utan att den ramlade av.


När moster Elin var här och var barnvakt tog hon fram ALLA mina leksaker.
Hon ville verkligen leka hon...


När sen pappa kom hem fick jag och tiger "åka"papperspåse


men jag ledsnade rätt snabbt.

Om avslutning kommer här bild på...


...mina tänder

Tack och hej, det är gott med leverpastej!

5/9 - uppdatering

Nu har vardagen börjat igen. Pappa jobbar igen så mamma och jag pysslar en del. MEN pappa har ändrat sina arbetstider. Så nu ses vi hela förmiddagarna och en stund på eftermiddagarna istället. Det tycker jag och mamma är jättebra. Härom dagen när det var finväder var vi i Broparken hela familjen.



   
Pappa och jag kollade på olika träd (klicka för större bild)


Hela familjen

Har tyvär varit lite slöa med att använda kameran i veckan. Kan berätta att jag och mamma har börjat på småbarnssång i onsdags tillsammans med Abbe och hans mamma Hilda. Då vi som sagt varit lite glömska med kameran kommer här bilder från veckan innan när jag och Abbe gick på promenad istället.



Abbe - en glad kompis


Precis som mig, tycker A att moppar kan låta lite väl mycket ibland

Idag, lördag, har vi varit hos farmor och hängt. Ätit lunch, lekt, sovit, varit på affären, ätit middag. Roligt, roligt! Å farmor har en så fin katt som heter Logren. Men "lois" vill inte leka med mig. Han springer bara fort förbi mig.

Sätter mig nu upp från liggande i sängen själv. Mamma säger att jag tjoar som en galning just nu.

Vad jag gillar just nu:
*vara med pappa
*äta äpple, gärna hela så jag kan gnaga själv. Men mamma tycker jag är lite väl morsk ibland när jag tar stora bitar
*Nektariner
*Gröt, som alltid
*nycklar att leka med, så mamma har ordnat så jag har en egen riktig nyckelknippa i vagnen att leka med
*Slänga saker på golvet
*smila och flörta
*gnaga och bita, gärna på min orangea bithand

Lite matbilder som avslutning


Lite äpple i Gbg under semestern


Mr Don Corleone Dufweke


Är det tänkt att man ska svälja detta??


Men huuu


pappa, vad tänkte du när du gav mig citron?


Tack mamma för att du bara skrattar bakom kameran istället för att hjälpa mig!


Okej nu är jag inte sur längre!

Ha det!

RSS 2.0