24/2 - 58 dagar på jorden - bildfrossa

Vi har varit förkylda här hemma så vi har hållt oss lugna här hemma. Mamma tyckte inte om när jag hostar och snorar. Vi  hälsade på Doktor Marcus på akuten i lördags kväll när mamma inte gillade hur jag andades (eller försökte andas) när jag somnade. Doktorn kunde inte hitta något konstigt med mig och jag charmade både honom och läkar kandidaten med mina leenden. Idag är jag piggare inte så snorig och hostar endast lite.

Då det var ett tag sedan det blev något inlägg så drar jag och mamma i ordentligt med fina bilder på saker vi har gjort de senaste veckorna.


    
Pappa och jag busar i soffan

  
Ibland blir man helt slut och då måste man vila sig i form. Här har jag kraschat på soffan en kväll.

älskar att åka bil 
Jag gillar att åka bil. Här är vi på väg till Ikea i Barkaby.

 badpojken 
Vi badar så gott som varje kväll för att komma i sov-mys-humör. Jag brukar plaska massor. 

   Snyggingen själv  kläderna från gammelmormor och gammelmorfar
Några posingbilder med fina kläder jag fått.

morgongympa  kollar på fiskarna  sjunger  sprattlar och ler 
I lördags vaknade jag tidigt så mamma och jag gick upp och hade lite kvalitetstid. Låg på filten, tittade på mina Ikeafiskar, sjöng, pratade och spratlade en massa. En massa träning! Ja, mammas gener gör mig träningstokig.

sleepyhead
Sen blir man väldigt trött igen. Här ska vi ut på promenad och jag får använda min "gullunge"-mössa som jag fick i veckan av mamma och pappas kompisar Mia och Ulf.

kram kram

18/2 - powernapbabyn och kakmonstret

Så där! Nu är jag berest också. I helgen flög jag och mamma till Stockholm för att gå på gammelmormors 70 års kalas.  Nere på Arlanda mötte mormor och båda mina mostrar upp oss. Sen åkte vi till gammelmormor och gammelmorfar. Min "magic" fungerade även där. ALLA ville titta på mig! Mammas moster Eva och hennes pojkar Alexander och Christoffer väntade där tillsammans med morfar och morbror David.
Alexander och Christoffer mammas kusiner Alex & christoffer

Mesta delen av själva kalaset spenderade jag och mamma i ett omklädningsrum där jag fick mat. Detta kalaset ville jag inte vara på. Men annars var vår weekendresa trevlig. En massa släkt som ville hålla och vyssa.  De tog en massa foton av mig och så passade vi på att ordna släktfoton med alla fyra generationerna. Kolla bara...

                                        
mormor, mamma jag och gammelmormor      gammelmorfar, mamma, jag & morfar

Ja, allt var bra. Allt utom killen mamma och jag träffade på i specialbagage inlämningen på Arlanda. Han var otrevlig och inte allt tillmötesgående, trots att vi hade en massa packning. Tur att jag sov igenom denna pers, annars hade väl mamma blivit ännu mer stressad och irriterad.

Igår hade mamma kalas och jag fick spendera en massa tid med pappa för han kom hem lite tidigare än vanligt. Myspys! Mammas gäster åt massor av kakor varav denna gäst var värst...

kakmonstret Kakmostret

Idag har jag tyckt att sova är något jag kan göra när jag blir gammal eller ialla fall på natten. Varför ska mamma trilskas med att ha mig att sova på dagen också. Jag är ju stor nu!!! Kan hon inte nöja sig med att jag sover bra på natten? Mamma ammar och jag sover sen 10-20 min, varav mesta delen i mammas famn. 5 min efter mamma lägger ner mig i vaggan vill jag upp igen.  Vid vår promenad sov jag ca 15 min i början av den timmes långa färden. Det är tur att jag är söt så jag kan charma mamma så hon står ut när jag bara gnäller.

  Powernaping, yeah!!

10/2 - sova, sova, sova och lite fika

Den senaste en och en halv veckan har vi nu kunnat sova okej på natten. Somnar runt kl 23 - 24 och vaknar igen runt 05,30. Blir ammad och somnar om igen till 8,00 - 8,30. Lovely! Min mamma är så mycket gladare och roligare att ha att göra med. Dock har de senaste kvällarna inneburit långamningar utan dess like. Men är man hungrig så är man.

Vi var förresten med i tidningen i fredags. Här är bilden nedan...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag sovit mycket, nästan hela dagen faktiskt. Okej, jag är ju vaken nu på kvällen men det är ju mamma och pappa van vid nu.

 sova

Sen var det dags för fika med kompisarna idag igen. Men idag var två andra kompisar med nu också, Klara och Melker. Ebba var sjuk så hon kunde inte komma.

                    Klara och Marie
Stella                           Erik                                            Melker                    Klara och mamma Marie



å så jag förstås


Här kommer en avslutningsbild från min kvällsgympa som jag hade med pappa. Man måste vila lite ock¨så när man tränat nacken och ryggen.



Tack och hej från mig


7/2 - Magknip?

Idag var mormor och hälsade på mig och mamma. Jag var ganska nyvaken så vi fick en hel del tid tillsammans och jag fyrade av ett och annat leende. Dessutom pratade vi lite med varandra... Jag tror vi förstod varandra bra.

Annars har mycket av min vakentid på dagarna den senaste veckan varit ganska jobbig. Jag skriker en hel del och vaknar väldigt lätt under dagen och mamma fattar inte riktigt varför MENå andra sidan sover jag väldigt bra på nätterna.  Jag har inte nattsuddat på en vecka ... Är det magknip månne på dagarna?? Tutten fungerar ibland...

1 februari - 5 veckor gammal

Idag har den lilla familjen haft en riktigt skön dag. Alla har fått sova ordentligt, solen har strålat och vi har varit ute på långpromenad. Jag (Adam) fick mat innan vi gick iväg vid 13.30 sen sov jag så gott som tills vi kom hem vid 16. Men sen var jag hungrig... många gånger.... under hela kvällen.

Här kommer ett litet bildkollage på saker jag gjort under veckan.

 
Jag och pappa chillade på soffan en kväll

 
Morbror David var på besök och som ni ser var jag rätt nöjd

 
Trötter liten kille. Har börjat sova bättre denna vecka.

 
Jag ska börja protestera över mammas behandling av mig. Kolla in märket i pannan! Mamma lät mig somna mot hennes halsband i morse. Det är andra gången denna vecka... Men förra gången var det en knapp på kinden. Morr!!!

   
Så här pigga och fråscha blir man efter långpromenad. Både mamma och jag har märkt av den sköna effekten av  dagliga promenader. Jag blir utvilad och mamma får komma ut och röra på sig. Sen har hon nämnt något om att jag blir en lugnare och gladare unge som sover bättre rent generellt.

God natt!

RSS 2.0