30/3 - halvskruttig helg

Under helgen har det skett mycket. På fredag morgon var jag och mamma och hälsade på Viola på BVC. Jag är nu 63 cm lång och väger nästan 6,7 kg. Sen kom det mindre roliga, i och med att jag blev tre månader nu i lördags fick jag min första vaccination. En spruta i varje lår. AJ!! Mamma var också plågad över att jag behövde utsättas för denna smärta.

Då jag sovit halvdåligt under natten mot lördag gick vi hem och vilade efter vaccinationen. Vid 13 gick jag och mamma och hälsade på min lill-kompis Abner och hans mamma för första gången. Abner är två månader undre än mig på dagen. Så han blev 1 månad nu i helgen. Här är bilder på våran promenad längs med älven...

 Hilda pch Abner

 jag och mamma

Efter lite amning för mig och Abner och lite fika till mammorna åkte jag och mamma ut till mormor och morfar och sov över. Pappa jobbade sent och jag var kinkig efter sprutorna så det var skönast att få lite back up för mamma. Hos mormor och morfar upptäckte vi en bra sak och två dåliga saker.
-1. Jag hade feber och var gnällig.
-2. Jag var mer röd i rumpan än vad mamma tidigare hade sett, Vilket gjode mig mer gnällig
+1 Vi fann vår nya vän Inotyolsalvan på rekommendation av mormor Mornica. Super toppen för små röda rumpor!

 mormor och lillgnällis

Mot febern fick jag alvedonsuppar. Hemska fasoner!


 Kollar på Robinsson med mormor och morfar

Även söndagen gick i gnällets tecken och mamma säger att jag sov som en kratta men nu på måndagen är jag lite piggare så vi ska nog ta en promenad snart. Mamma måste bara få i sig lite mat så hon inte blir så kinkig och gnällig hon med.

 

  I nya pjamasen med moikanfrisyr




See ya!

26/3 - ammningsutflykt och härmisbebisen

Solen har lyst i många dagar nu så snön smälter allt mer. Jag och mamma vädrar barnvagnarna varje dag.  :)

I förrgår kväll var jag inte alls med på noterna vid matningen. Mamma var alldeles för långsam innan jag fick någon mat så då vägrade jag helt enkelt. Det resulterade i att hela familjen åkte bil till Ica Maxi. Mamma hade tänkt vara smart och prova amma mig i bilen så fort vi kom fram, då jag hade lugnat ner mig. Men hallå... jag hade ju hunnit slummra till då och var ännu mindre på humör när jag väcktes. Så då gick vi in men mamma behövde gå på toa så jag fick följa med. (Pappa gick och påbörjade handlingen.) Inne på handikapptoan kände jag mig tillräckligt avslappnad. Så där satt vi, jag och mamma. När vi var klara ringde mamma till pappa. Han var vid kassorna, så det var bara att gå till bilen och åka hem igen. Vilket äventyr!

Jag har upptäckt att det finns en rolig kompis inne i sovrummet. Han ser precis ut som jag och bor utanpå garderoben. Mamma brukar lyfta upp mig eller så sätter hon mig i den nya, fina bärselen och sen snackar och ler jag och den andra bebisen med varandra. En riktigt trevlig prick det där och en riktig härmapa! Mamma kallar det spegelbebisen.

Här är lite foton från veckan som gått..

  Ny vaken och svettig direkt ur vagnen

 huga, vad trött

 flirtar på skötbordet

 kostar på mig ett leende

 Småtårna upp i vädret

Vi hörs snart igen!

18/3 - Pimp my ride

Under söndag och måndag fick jag för mig att det inte var lika lätt och smidigt att amma som att få mjölken i nappflaska. Några sug och den är det ju fullt ös. Dock var mina föräldrar motsträviga till att låta mig fortsätta med detta och jag fick ge mig rätt snabbt. De har gått med på att fortsätta ge mig "nattamaten" på kvällen i flaska, bättre kunde jag inte förhandla mig till. 

Igår hade pappa och jag lite tid medan mamma valde att städa av lite här hemma. Men all städning gjorde oss trötta. Särskilt mig, även om dammsugaren låter lite konstigt.







De senaste dagarna har det varit väldigt fint väder så mamma och jag har varit ute med vagnen och njutit. Mamma och pappa har förresten "pimpat" min barnvagn. Kolla bara... 
  

Imorgon ska jag få träffa en ny liten kompis som heter Abner. Våra mammor ska fika och så ska jag och Abner få åka lite i våra vagnar så våra mammor kan prata och få frisk luft...


14/3 - kalasprinsen & pappamys

Nu har jag snart hunnit bli 11 v. Tiden springer verkligen fram. Igår var jag på mitt femte kalas sen jag föddes. Denna gång var det på morbror Davids 18 års fika/kalas hemma hos mormor och morfar och förra söndagen var vi hemma hos moster Elin då hon fyllde 26 år.

För första gången hade jag men massa "gladtid" hemma hos mormor och morfar, vilket gladde alla särskilt morfar som inte fått se mig så mycket när jag varit sååå glad. Båda mostrarna Elin och Emma hade längtat efter att ta hand om mig.


Nu på förmiddagen (lördag) har jag pch pappa fått en massa tid tillsammans.

 
buspappan

  


Det finns mycket att titta på  


Min nya favvoaktivitet - suga på händerna (eller det som är närmast munnen)

   
Om jag tar i kanske det går bättre...

 
Vilar lite med pappa


Blir alldeles röd på hakan av allt gnuggande.

Nu ska jag åka lite bil till farbror Stefan... 

Vi hörs!

6/3 - Bra start på helgen

Efter att ha haft flera dagar med olika sovrutiner varje dag tog jag sovmorgon. Mamma och jag  tog en tidig promenad till vårdcentralen då hon skulle på läkarbesök. Under tiden fick jag hänga med moster Elin och vi tog också en promenad. När mamma var klar passade vi på att väga och mäta mig. Jag är 60,5 cm och väger 6100 gr.

Här är jag i min "bumbibjörns" overall som jag använder vid promenaderna



Under dagen har jag sovit massor och nu under kvällen hade mamma och jag lite myskväll. Vi kollade på "Så ska det låta" och sen ville jag ha massor av mat.
      Chillar i soffan på amningskudden.

God natt!

RSS 2.0