31/7 - Träningshysteri

Hej igen!



Nu har jag och favo-tigern en ny sak vi vill visa.


Vi börjar så här. Börja spreta med tårna mot golvet...


.. håll emot med armarna och tryck ena knät under kroppen...
(men tigern lägg dig inte på rygg nu!)


... å hej, nu är vi nästan där..


...Pust, I detta läge kan man vila lite...


 ... Innan man försiktigt planar ut igen på mage. Så enkelt var det!.

I dag grattar jag moster Elin och faster Helena lite extra då de båda har namnsdag. Hurra, hurra! Vi ses snart igen!

28/7 - Nu är jag 7 månader

Grattis till mig! 7 månader avklarat!

Så var man tillbaka i Umeå igen efter en vecka ute i vännäs med mamma och pappa. Vi har passat mormor och morfars hus och jag fick en t-shirt som tack för hjälpen. Det var väääldigt konstigt att pappa var med varje dag, så jag tänkte att det var bäst att vara hos honom hela tiden. Det blev lite tråkigt i längden då han inte busade hela tiden som han gör när han är hemma som vanligt.

Vädret vid mormors hus var inte roligt över huvudtaget. Så vi var inne en hel del och försökte göra saker. Jag hittade  lite nya saker att leka med i huset; morfars mecenatkort från när han gick på universitetet förra hösten och en stor kam. (Mormor, kammen ligger bakom badkaret kan jag meddela.) Sen upptäckte jag en annan intressant sak. Hos mormor och morfar finns en låda med hål i som man stoppar saker i och ibland skakar och låter den.



Bäst utsikt fick jag i pappas famn. Tvättmaskin, tror jag att den kallas.

Efter att jag börjat vakna vid 03 ett par nätter ute i Vännäs och dessutom lurat mamma till att ge mig mat då har det blivit hårdare rutiner hemma. Pappa är med mig på nätterna och mamma får försöka sova på soffan. Dessutom får jag flaska vid 5 -6 tiden när jag vaknar. Det är någon ny dryck iden som kallas havrevälling, vilket jag inte har något emot. Men jag äter fortfarande gröt på kvällen. 1,5 portion av 4 mån gröten faktiskt.

  

Jag rullar som sagt som en liten tornado hemma´, men nu har jag kommit på ett nytt sätt att flytta. jag har hittat backfunktionen i magläge. Så härom dagen var jag först i babygymmet, för att sen...

 
dyka  upp en bit bort...


för att sedan backa ut genom dörren.

Hängde ni med?

Annars har jag och mamma mest tagit det lugnt för hon är trött just nu. Så här mycket kan jag slappa. Kolla in greppet på blöjan.
 

Nu när pappa börjat jobba igen får jag busa med honom på kvällen i stället.
 
Detta är också sista veckan pappa börjar sent så vi får mystid på morgonen. Men snart ska vi åka ner till mina fastrar i Karlsborg och så ska jag på mitt första bröllop i Göteborg. Mamma säger att jag ska få sova i bilen några nätter då.

Kan meddela att idag på min 7 månaders dag är jag 72 cm lång och väger 9030 g (Så du var nära i gissningen "monster" Elin).

Vi hörs!


16/7 - Blir det nån beach?

Från tisdag till torsdag morgon har jag, mamma och moster Elin varit ute i Vännäs hos morbror David för att passa mormor och morfars hus.

I går på morgonen fick jag hänga med moster Elin. Hon hade ställt klockan för att hon skulle vakna och höra mig på morgonen. Så när hon hörde mitt första ordentliga gnäll runt 7.00, kastade hon sig in för att få vara med mig innan mamma blev för pigg för att protestera och vilja vara vaken. Vi hade det bara trevligt.

Efter lunch bestämde vi oss för att prova att åka till ett badställe som ligger ca 2 mil bort. Men är det fint väder är det värt det säger mamma. När vi började köra var det jättefint väder förutom på ett ställe på himlen där det såg lite mörk ut men vi gissade att det inte var åt  "vårat" håll. Men det var det ju förstås. Så efter ett tag vräkte regnet ner så hårt att mamma fick köra 50 med vindrutetorkarna på istället för 70 för att kunna se något. Då blev jag så less så att jag somnade i bilbarnstolen. När jag vaknade hade mamma & co vänt om och vi var inne på ett ställe med hemslöjd på vägen tillbaka från badstället. Men eftersom jag sovit en stund hade regnet hunnit ikapp oss så vi fick snallt vänte tills det hade regnat klart innan vi tog oss ut till bilen. Så ingen beach för min del.

Idag hade de byggt en sandstrand ute på torget hemma istan. Jag och mamma passade på att gå och titta lite på pojkarna och flickorna som försökte fånga bollen. Men det var tydligen svårt. De hade bra musik att dansa till också. Jag fick träffa hon som hade bestämt att de skulle vara en strand på gatan. Hon heter Sofia och är en av mammas kompisar. Så idag blev det beach men jag fick inte bada där. Det gjorde jag nyss med pappa i badkaret. Nu är jag göööörtrött i och med att jag varit vaken i över 4 timmar i sträck. Det finns ju så mycket att titta på så jag har inte tid att sova.


Jag och Sofia


Flickorna som lekte i sanden

Jag säger mamma, mamma, mamma nu. Det känns liksom bra i munnen och de här hemma verkar glada över det. Har även kommit på att man kan dra upp knäna under mig så man kan dra sig framåt lite bättre.

På söndag får pappa semester så då ska vi vara jättemycket med varandra. Å vi ska vara rätt mycket i mormor och morfars hus.

God natt!


13/7 - En hejare

Ja jag övar allt möjligt just nu. Jag rullar och vrider mycket och mest hela tiden. Jag blir allt bättre på att sitta också. När jag föddes fick jag (& mamma ) en amningskudde. Den är nu JÄTTEBRA som sittstöd när man är på golvet.

 

Men ibland blir man lite trött på att sitta, då är den väldigt bra att vila mot.
 

I lördags fick jag testa balansen lite extra när jag satt. Mamma hittade på ett roligt sätt att ta sig ner till tvättstugan. I min alldeles egna racertvättkorg... Storkaninen fick också åka med.


Då det var rätt tråkigt väder under veckan så var vi inte ut så mycket. Istället fick vi besök av Theo och hans föräldrar i börjarn av förra veckan. Han lärde mig nya tricks hur man kan använda rösten.



Så den senaste veckan övar jag på tonerna runt höga C. Tar man i hörs det väldigt bra och man kan få ögonblicklig uppmärksamhet. Men mamma och pappa verkar inte så glada. Så från och med idag  provar jag annat också för att variera mig. Lite puss-ljud och en massa pruttljud. Det är dock inte så bra om man har mat i munnen. Men mamma skrattade i alla fall.



Så här glad kan man bli över att det är dags för mat.



Så här nöjd blev jag när jag insåg att mamma gett mig...


blomkål- och potatismos. Ungefär lika roligt som potatis och palsternacka.
Bäst är dock majsen. Brås på mamma har jag hört.

jag vill slutligen bara tilllägga... 

´    nknnni,kyb uyklm86twe "h+k´k0++-.pl  (mamma översätter) Grattis pappa i efterskott och jättegrattis till mormor och morfar som firar 30 årig bröllopsdag imorgon den 14/7 och är i Montenegro.

Vi hörs


4/7 - fin vecka

Det har varit riktigt varmt och fint väder i en hel vecka nu. Mamma och jag har hängt en del på pappas uteservering.


Förra helgen var vi hos mormor och morfar - IGEN! Vi sov över från lördag till söndag.
 

Jag och mormor hängde på söndagmorgonen själva. Så vi kunde prata en massa hemligheter...


Jag var förstås med morfar också.


Jag och morfar har liksom samma frisyr.
Det är så att man ska se att vi är släkt tror jag

Senaste veckan har jag hunnit vara vid Nydalabadet (en sjö här i Umeå) vid två tillfällen. Ena gången var pappa med och då badade vi allihopa. Då vet vi ju alla hur trött man blir...


Den andra gången började det mullra strax efter att mamma och jag och mammas kompis Lisa kom dit. Vi höll ut en liten stund. Sen åkte vi och handlade på Ica Maxi istället.

En dag hittade mamma mig så här

Mums, mums


upps, du kom på mig!...


Jo, mamma... Du vet alla udda strumporna... Nu vet du var de försvinner...


Denna outfit presenteras av mormor Monica & co. 
Dessa kläder fick jag som 6 mån present.

Just nu kan jag inte få nog av pappa. Jag blir JÄTTEglad när jag ser honom och JÄTTEledsen när jag inte får vara hos honom. På något sätt lyckas han smita ibland när jag leker. Men jag måste sluta med allt annat när han kommer, badning, mat, insomning, amning... Mamma verkar bli frustrerad.

Rullar och konstrar som aldrig förr. Övar på att ta mig runt i sängen varje natt när jag sover. Mina föräldrar är lika överraskade varje gång de går förbi min säng. Helst av allt ligger jag på tvären. 

Mamma (eller pappa) får inte gå ur sikte just nu heller. Det är säkrast att ha dem inom synhåll så att de inte försvinner. För då blir jag ledsen.

Mamma lyckas på något sätt komma på mig i mina bästa stunder. Denna bild är ca 30 min gammal när detta inlägg lades ut.
 
Smack, smack! Go´tårna i munnen.

Nu har jag snart kommit till ro i sängen, efter att ha fastnat på mage med ena armen under mig på tvären i sängen, FASTKILAD mellan spjälorna med huvudet. INTE roligt!

God natt!

RSS 2.0